Amigurumi Deniyorum, ilk denemem Şaşkın Balık:))



 Nerden mi çıktı bu amigurumi merakı? Şöyle söyleyeyim. Yaseminkale geçtiğimiz günlerde amigurumi malzemeleri ile tanışma set çekilişi düzenlemişti.İçimdeki çocuk, atladı zıpladı, görünce ben de isterim diye tutturdu. Eh ben de cahil cesareti, azıcık ucundan tığı tutmasını bilirim diye, yorum bıraktım çekilişe. Sonuç??
PUFF Kazanamadım:)) Ama sevgili yaseminkale çok hoş bir jest yaptı ve, çekilişe katılan herkese çiçek kız'ın tarifini verdi. Yasemin Hanım'ın en beğendiğim çalışmalarından birisiydi çiçek kız. Nasıl sevindim bilemezsiniz. Ama çiçek kızı yapabilmek için biraz pratik yapmam lazımdı. Tamam tığ tutmayı biliyorum ama amigurumi hele de böylesini hiç yapmadım. amigurumiyi internetten merak edip takip ettiğim kadarıyla bilirim. Onun için birkaç deneme yapıp çiçek kızı sonra yapmaya karar verdim.

Amiguruminin genelde sıkiğne tekniğiyle yapıldığını, arttırma ve eksiltmelerle istenilen ebatlara ulaşıldığını kabaca yapılan tariflerde görmüştüm. .Nette gördüğüm en kolay işlerden bazıları da buna benzer balıklardı. Benim ilk kurbanım da ŞAŞKIN oldu.
 Amigurumici arkadaşlarım, gördüğünüz bütün eksiklerimi, hatalarımı söyleyebilirsiniz. şaşkını bunun için yayınladım zaten. Daha iyi nasıl yapabilirim diye tavsiyeler almak istiyorum
Sırada Hello kitty var:)) Sizce devam etmeli miyim, yoksa Zavallı Kitty'i Katletme, Bırak bu işleri, yol yakınken vazgeç mi dersiniz bana?

Yorumlar

  1. bence çok sevimli olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. sevgili ayser çok güzel yapmışsın şaşakıncığı:))
    ben de bebeğime bişeyler yapsammı diyorum bazen.
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. Beğenmenize çok sevindim ada ve deniz'in annesi, yorumunuz benim için çok değerli.
    Minticiğim, Sen de beğenerek beni çok mutlu ettin. Bebeğine kendi emeğin olan oyuncaklar yapıp, blogunda tatlı tatlı anlatırsın keyifle okuruz biz de inşallah.
    Sevgiler benden de size.

    YanıtlaSil
  4. aa devam devam tığ tutmayı bile bilmiyordum diyen biri için çok başarılı,bence bi eksiği hatası yok,çiçek kızı bekliyoruz:)
    www.nevalim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler örgücü nine, çırak bile sayılmayız yanınızda ama, bu iltifatı almak çok güzel oldu benim için, daha bi şevkle örücem artık.

    YanıtlaSil
  6. Nevali, öncelikle hoş geldin bloguma, yorumun beni yüreklendirdi, cesaretlendirdi. sen de negüzel işler yapmışsın öyle, bayıldım örgü bebeklerine. Sizlerin yaptıklarını görünce işte daha çoook çalışmam lazım diyorum, ama bu yorumlarınızla bana bi ışık yaktınız. çok sağolun.

    YanıtlaSil
  7. Bence çok güzel olmuş ellerine sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Aylincim, Sanırım bu en kolay işlerden biriymiş, Şöyle bakıyorum da nette, neler yapıyorlar, daha kırk fırın ekmek yemem lazım benim :))

    YanıtlaSil
  9. Amigurumici değilim ama bu balığın inanılmaz şeker olduğunu söyleyebilirim!
    Pembiş pembiş:)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler Kelebeğm, Valla ben de amigurumici değilim bi heves ettim ama çok zormuş, yapabilenleri tebrk etmek lazım. şmdi bir kitty yapmaya çalışıyorum, öre-söke bi hal oldum:)

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler Yasemin Hanım, Sayenizde tanıdım ve sevdim amigurumiyi, ve tariflerinizle örmeye başladım.

    YanıtlaSil
  12. çok cici olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkür ederim sevtap, hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder