EV HANIMLARINA EVDE ÇALIŞMA TAVSiYELERi -3-

Ev hanımlarına evde çalışarak para kazanma tavsiyelerine aksayarak ta olsa devam ediyorum. Sıradaki yöntemimiz el işlerini satarak para kazanmak. Annem yıllarca bebek örgüleri yapıp sattı, bir komşumuz dantel, bir diğeri dikiş dikerek çok güzel gelirler elde ettiler. Ben de yaptığım amigurumi ve keçeden işleri sadece yakınlarımda gören tanıdıklarımın siparişleri üzerine yapıp satıyorum. (Biraz sonra anlatacağım yöntemleri şimdilik zaman sıkıntısı yüzünden üretim yapamadığım için kullanamıyorum ama, zamanım olduğunda kesinlikle kullanıcam.) Bu saydığım işleri bir çok hanım yapabiliyor aslında, ama hepsi satamıyor. İşte bu sorunu aşabilmek için gözlemlerimi anlatıcam bugün. Bu arada tekrar belirteyim, burada anlattıklarım tamamen gözlemlerimden ve fikirlerimden oluşuyor. Eğer eklemek istediğiniz ya da bu konuda yanılıyorsun dediğiniz noktalar olursa eleştiri ve yorumlara açığım, nihayetinde amacım isteyen hanımlara doğru bilgiler ve fikirler vererek girişimde bulunmalarına yardımcı olabilmek.

El işi yapıp satma konusuna dönecek olurak, ilk tavsiyem, olmazsa olmaz olan konu özgün işler yapmak olacak. Yaptığınız işler size özgü, özelleştirilmiş tasarımlara sahip olursa mutlaka müşterisi olacaktır. Hedef kitlenizi belirleyip ona uygun tasarım ve üretim yapmalısınız.

İkinci önemli ve yine olmazsa olmaz diye nitelendirebileceğim konu kaliteli malzeme kullanmak. Fiyatı uygun, kazancı fazla olsun diye ucuz malzemeye kaçmayın ki kullanan kişi kaliteden memnun kalıp tekrar sizi tercih etsin, yakınlarına da tavsiye etsin. Unutmayın tavsiye en iyi reklamdır.

İşlerinizi özgünleştirmek için, hayal gücünüzü fazlaca çalştırın, deneyip yanılmaktan, başkalarının fikirlerini almaktan kaçınmayın, Her seferinde daha güzel sonuçlar aldığınızı göreceksiniz.

İşleri yapıyoruz da nerede satacağız? Müşteriye nasıl ulaşacağız?



Önce yakın çevreden başlar genelde bu işler. Yakınlarınıza ürünlerinizi kullandırarak hem ürününüzün kullanımıyla ilgili fikirleri daha çabuk ve samimi olarak alırsınız, hem de onların da kendi çevrelerinde ürünlerinizi tanıtarak muhtemel müşterilerinize yavaş yavaş ürünlerinizi tanıtmış olursunuz. Yine yakılarınızda ürünlerinizin satılabileceği mağazalar varsa onlara sizin adınıza satmalarını ve kendilerinin de bundan kar etmelerini teklif edebilirsiniz. Çok daha geniş bir kitleye hitap etmek içinse mutlaka ama mutlaka interneti kullanmalısınız. İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor, müşteriyi ayağınıza getiriyor. Kesinlikle kullanılması gereken bir pazarlama alanı internet.

El emeklerinin satıldığı, pasaj , emeksensin gibi sitelere üye olmalı, işlerinizin tanıtımını yapmak için ayrıca bir blog açmalı ve facebook gibi sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanmalısınız.

Aslında bu konularda daha detaylı anlatım yapmak isterdim, ama şuanda geceyarısı oldu ve ben artık uyumak zorundayım. Malum beni blogumdan bile ayıran, kendime günde sadece 1-2 saatçik zaman  ayırabildiğim bir işim var, Ramazan nedeniyle bu süre daha da kısalmış durumda. O yüzden bugünlük kısa kesiyor, hatta bukadarcık bile yazabildiğim için kendimi tebrik ediyor, ve de halime şükrediyorum.

İnşallah arayı çok açmadan, ev hanımlarına evde çalışarak para kazanma tavsiyeleri yazı dizimize devam edicez daha. Ne uzun bi isim bulmuşum bu arada yazılara, yeni farkettim. Ama istatistiklere baktığımda iyiki başlamışım diyorum bu yazı dizisine, oldukça fazla okunuyor, umarım faydalı da oluyordur.

Blog takipçilerim  ve izlediklerim arasında el işlerini satanlar da var. Bu yazıyı okuyorsanız lütfen değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bizimle paylaşın, sizin yorumlarınız benim yazılarımdan çok daha faydalı olacaktır...

Yorumlar

  1. Merhabalar, yazınızı gercekten bilgilendirici buldum emegınıze saglık. Ben bu konuyla ılgılenıyorum ama bılgı toplama asamasındayım. Aslında unıverste ogrencısıyım ama her hobıyle ılgılenmek evde yıgılmaya neden oldugundan neden satmıyım dıyenlerdenım. Bı hafta kadar once bı blog actım bakalım ınsallah hersey yolunda gıder. Bana da beklerım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder